Overvægtsklinik børn

Overvægtsklinikken er et tilbud til overvægtige børn mellem 2-17 år og deres familier. I Overvægtsklinikken møder du sundhedsplejersker og kostvejleder. Du finder Overvægtsklinikken i Sundhedshuset og Sundhedscenter Kjellerup.

Billede af overvægtsklinikkens logo

Praktisk information om overvægtsklinik for børn og unge

Familier med børn i alderen 2­-17 år med BMI på IOTF 25 eller derover kan deltage. Vær opmærksom på, at denne BMI er afhængig af køn og alder, da børn og unge stadig vokser. Den kan derfor ikke sammenlignes med BMI´en for voksne.

Er I i tvivl, om I kan være med, så spørg jeres sundhedsplejerske, læge eller kontakt Overvægtsklinikken.

Tilbuddet kræver ikke lægehenvisning

Overvægtsklinikken er placeret i Sundhedshuset, Toldbodgade 29, Silkeborg og Sundhedscenter Kjellerup, Vestergade 23A, Kjellerup.

Begge klinikker har åbent to dage om ugen i dagtimerne.

Overvægtsklinikken er et familieorienteret tilbud. I skal til samtale i klinikken ca. hver 8. uge. I kommer til både at snakke med sundhedsplejerske og en kostvejleder.

I klinikken får I rådgivning om vægt regulering, spisemønstre, mad­ og drikkevaner, spiseforstyrrelser samt motion af en sundhedsplejerske og en kostvejleder. Vi laver en individuel plan, og I vil få hjælp og vejledning til de udfordringer, som I står overfor undervejs.

Vi lægger vægt på, at behandlingen bygger på et samarbejde med gensidig tillid, at planerne er realistiske og løbende justeres.

Det er vigtigt, at hele familien er indstillet på at omlægge usunde vaner, og at forældrene deltager i mødegangene sammen med barnet.

Der findes meget mere information om tilbuddet på Sundhedsplejens hjemmeside.

Gå til Sundhedsplejens side om overvægt

Overvægtsklinikken kan kontaktes på e-mailadresse: overvaegtsklinikken@silkeborg.dk

Du finder direkte link til e-mailadressen i boksen med overskriften "Kontakt Overvægtsklinikken".