Billede af mennesker der går eller cykler

I Sundhedshuset tilbydes motionsvejledning. Se mere herunder, hvor du også kan læse om Idræt om dagen, IF Silkesind og de gratis motionstilbud der er, i Silkeborg Kommune

Motionsvejledning er et tilbud til alle borgere over 18 år, der ønsker at blive mere aktive

Tilbuddet kræver ikke lægehenvisning

Samtalerne foregår i Sundhedshuset, Toldbodgade 29-31, 8600 Silkeborg

I Sundhedshuset kan du få motionsvejledning ved en fysioterapeut. Sammen med fysioterapeuten finder I ud af, hvilke motionsformer, der er rigtige for dig.

 

Motionsvejledning er en personlig samtale, hvor I tager udgangspunkt i dig og dine behov. Med udgangspunkt i dit nuværende aktivitetsniveau taler I om motivation og finder frem, hvilke motionsformer, der tiltaler dig, og hvordan du får mere motion ind i din hverdag.

 

På Sundhedshusets hjemmeside kan du orientere dig om, hvilke motionstilbud der udbydes i Sundhedshuset.

Har Sundhedshuset ikke et tilbud til netop dig, vil du i samarbejde med fysioterapeuten have mulighed for at danne dig et overblik over eksisterende motionstilbud i dit lokalområde. Her skal du forvente selv at dække udgifterne til tilbuddet.    

 

En almindelig motionsvejledning varer ca. 1 time, og der er mulighed for telefonisk opfølgning efter behov.

Kontakt motionsvejleder og fysioterapeut Morten Bach Larsen. Du finder kontakt oplysninger i boksen med overskriften "Kontakt".

Sundhedshuset samarbejder med Idræt om dagen. 

Idræt om Dagen er en let vej til at skabe sig et aktivt og sundt liv.
Det er for dig, der har dagtimerne til rådighed enten i kortere eller længere tid.

Ved Idræt om Dagen kan du vælge imellem ca. 30 motionstilbud.

Ved at klikke her kommer du direkte til Idræt om dagens hjemmeside. 

For yderligere information eller tilmelding, kontakt leder af Idræt om dagen, Kaspar Ginnerup Knudsen på tlf. 2028 1099 eller på kasparginnerup.knudsen@silkeborg.dk 

Sundhedshuset samarbejder med IF Silkesind - idræt for psykisk sårbare i Silkeborg Kommune
Har du lyst til idræt og samvær, men synes du det er svært at komme i gang?
IF Silkesind er en idrætsklub for voksne over 18 år. Aktiviteterne er tilrettelagt, så alle kan være med, og der er plads til dig på både de gode og dårlige dage.

IF Silkesind har et bredt udvalgt af idrætsaktiviteter, så der er noget for enhver smag.
Alle holdene er små hold, og der er mulighed for at starte når som helst på året.
Ved at klikke her kommer du direkte til IF Silkesinds hjemmeside. 

Ønsker du yderligere information er du velkommen til at kontakte leder af Idræt om dagen, Kaspar Ginnerup Knudsen på tlf. 2028 1099 eller på mail: kasparginnerup.knudsen@silkeborg.dk

 

I Silkeborg har vi nogle gratis motionstilbud, som du kan benytte, hvad enten du er til en gåtur, løb eller cykling. Hvis du er pensionist har du også mulighed for at benytte forskellige træningslokaler i kommunen.

 

Cykelruter i Silkeborg

Der findes mange skønne cykelruter i Silkeborg Kommune. Ved at klikke her kan du se en oversigt på VisitSilkeborgs hjemmeside.

 

​Selvtræning


Pensionister og borgere som er 60 år eller mere og som samtidig bor i Silkeborg Kommune kan selvtræne gratis. Dette foregår på kommunens plejecentre samt i Sundhedscentret, hvor de trænende terapeuter arbejder. Du skal have instruktion, inden du kan begynde at selvtræne. Ved at klikke her kommer du til Silkeborg Kommunes hjemmeside, hvor du kan læse mere om selvtræning. 

 

Vil du træne gratis i naturen

I Silkeborg Kommune er der mange muligheder for at træne i det fri. Du kan finde træningsstationer, hjertestier og sundhedsspor, hvor du kan få både motion, frisk luft og naturoplevelser.

Ved at klikke her kan du læse mere på Silkeborg Kommunes hjemmeside.