Bevæg dig sammen

"Bevæg dig – sammen" er for dig der gerne vil i gang med at bevæge dig fysisk sammen med andre.

Har du lyst til at blive fysisk aktiv og være en del af et socialt fællesskab, så er ”Bevæg dig – sammen” en mulighed for hjælp og støtte til at komme i gang med bevægelse i foreningslivet. Du har mulighed for at få en samtale med en bevægelsesbrobygger, som kan hjælpe dig med et finde det rigtige aktivitetstilbud. Du får betalt dit kontingent svarende til ca. de første tre måneder alt efter aktivitet.

Bevæg dig - sammen

Du kan være med, hvis du er uden for arbejdsmarkedet, er tilknyttet Sygedagpenge og Jobafklaring under Jobcentret, Ungeguiden, er medlem hos 3F, FOA eller afslutter et forløb i Sundhedshuset.

Du mødes med bevægelsesbrobyggeren, hvor I snakker om motivation, barrierer, ønsker og helbredsmæssige udfordringer. I finder sammen den rette aktivitet for lige netop dig.

Samtalen med bevægelsesbrobyggeren kan finde sted i Sundhedshuset, på Jobcentret, Ungeguiden, 3F/FOA, Rådhuset eller over telefon. Brobyggeren sørger for, at foreningen tager godt imod dig, så du kommer godt fra start. Hvis aktiviteten ikke er noget for dig, kan brobyggeren hjælpe dig med at finde et andet tilbud efter dit ønske.

Aktiviteterne foregår ude i det lokaleforeningsliv. Foreningerne danner rammen om et socialt fællesskab, hvor der er plads til alle uanset udgangspunkt. Foreningerne har rigtig mange forskellige tilbud at vælge i mellem, så der er noget for en hver smag. De fleste aktiviteter foregår én gang om ugen og kan have mellem 5 – 20 deltagere. Det kan både være i dagtimerne eller om aftenen. Her er et par eksempler på, hvilke aktiviteter det kan være:

• Yoga – for dig der vil styrke kroppen i rolige omgivelser.
• Gåture i det fri – hvor alle kan være med uanset form.
• Gå-fodbold – for dig der godt kan lide at spille fodbold, men har udfordringer med løb.
• Foreningsfitness – i lokalområderne, hvor der er plads til alle uanset, om du har prøvet det før.
• Familieaktiviteter – hvor du kan være sammen med dine børn eller børnebørn samtidig.
• Frisk motion for damer – fokus på puls og styrke kroppen, hvor du kan være med i eget tempo.
• Hensyntagende motion – motion hvor der tages særligt hensyn til dine helbredsmæssige udfordringer.
• Bueskydning – hvor du træner præcision og har et fællesskab med andre.
• Vandgymnastik – hvor du kan træne på samme tid med, du skåner dine led
• Floorball – alle kan være med og pulsen kommer op og der bliver grint.
• Stand up Paddling – for dig der godt kan lide at være tæt på vandet.
• Eller noget helt andet som du kunne have lyst til!

Projektet er et samarbejde mellem Silkeborg Kommune, Sundhedshuset, Jobcenter Silkeborg, Ungeguiden, Frivilligcenter Silkeborg, FOA og 3F.

Ønsker du en samtale med bevægelsesbrobyggeren eller har du spørgsmål, kan du kontakte Bevæg dig - sammen på tlf. 24 47 98 01 eller mail bevaegdigsammen@silkeborg.dk

Du kan også tage kontakt til din sagsbehandler, som kan henvise dig til bevægelsesbrobyggeren.