Nyheder

På denne side bringer vi seneste nyt og information fra Sundhedshuset om vores arrangementer og tilbud.
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ikke kan finde det, du søger.

To spændende foredrag 20.01.2019

I februar og marts måned kan du komme til to spændende foredrag, som Sundhedshuset i samarbejde med Idræt om dagen, AOF og Silkeborg Bibliotekerne præsenterer. Torsdag d. 7. februar kan du få redskaber til at sove bedre, når psykolog, Peter Askov Jakobsen kommer på besøg. Her fortæller han om "Kognitiv Adfærdsterapi for Insomni" - en metode, som kan hjælpe de fleste til en bedre søvn - uden brug af medicin. Læs mere om foredraget. Tirsdag d. 5. marts kommer professor Bente Klarlund på besøg. Hun fortæller om de sundhedsmæssige fordele der er ved at gå, og du får overskuelige tips til at komme i form ved hjælp af gang. Her kan du læse mere om foredraget.

Overvægtsklinik for voksne 01.11.2018 

Overvægtsklinikken for voksne er Sundhedshusets tilbud til overvægtige, der ønsker at tabe sig. Klinikken er beliggende i Sundhedscenter Kjellerup, Vestergade 23A. Åbningstider er mandage og onsdage kl. 9.00 - 15.00. Her kan du læse mere om tilbuddet, og se om du er i målgruppen til Overvægtsklinikken.

Kursus for unge med angst og depression 06.07.18

Kurset "Lær at tackle angst og depression - for unge" er et gratis kursus for unge mellem 15 og 25 år, der har symptomer på angst og depression. Læs mere om forløbet, tidspunkt og find kontaktoplysninger her

Aktiv i naturen 18.06.18

I Sundhedshuset har vi efterhånden en del tilbud, som foregår i naturen, og endnu et nyt kommer efter sommer. Hjerterehabiliteringen tilbyder træning i det fri for borgere med en ny hjertesygdom. Første tilbud i Sundhedshuset i det fri var Naturkræfter, hvor mænd med kræft træner i skoven. Læs mere her. Herudover har vi rygestop og træning for både kvinder og mænd med kræft. Du kan finde information om rygestop kursus her og læse om Kom til kræfter i det fri her. Yderligere tilbyder vi borgere med forskellige kroniske sygdomme træning udenfor på vores forløb Godt på vej, som du kan læse mere om her.

To spændende foredrag 02.02.18

I et samarbejde mellem AOF, Silkeborg Bibliotekerne, Idræt om dagen og Sundhedshuset præsenteres to spændende foredrag i februar og marts måned. 19. februar fortæller Frederik Lindhardt, søn af den tidligere biskop Jan Lindhardt, om livet med en syg far. Fortællingen handler blandt andet om, hvad Alzheimers gør ved mennesker, men først og fremmest er den om en far og en søn. Du kan læse mere her.

19. marts indtager Julius Mygind scenen med foredraget "Unge og stoffer - vejen ind og ud". Julius foredrag er vedkommende, nærværende og inspirerende for dem, der kæmper eller har kæmpet med et misbrug, for de pårørende, og for alle dem, der har følt sig fristet til at prøve rusmidler. 

Nyt tilbud til pårørende 25.01.18

Hverdagen ændrer sig, når man er nært pårørende til et menneske med langvarig sygdom eller funktionsnedsættelse. På det nye kursus får du inspiration og redskaber til at tackle de problemer og udfordringer, der ofte følger med, når man er pårørende; fx dårlig samvittighed, manglende overskud, følelsen af isolation og samarbejde med social- og sundhedsvæsenet. Læs mere om kurset LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende her.