Nyheder

På denne side bringer vi seneste nyt og information fra Sundhedshuset om vores arrangementer og tilbud.
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ikke kan finde det, du søger.

Kursus for unge med angst og depression 06.07.18

Kurset "Lær at tackle angst og depression - for unge" er et gratis kursus for unge mellem 15 og 25 år, der har symptomer på angst og depression. Læs mere om forløbet, tidspunkt og find kontaktoplysninger her

Aktiv i naturen 18.06.18

I Sundhedshuset har vi efterhånden en del tilbud, som foregår i naturen, og endnu et nyt kommer efter sommer. Hjerterehabiliteringen tilbyder træning i det fri for borgere med en ny hjertesygdom. Første tilbud i Sundhedshuset i det fri var Naturkræfter, hvor mænd med kræft træner i skoven. Læs mere her. Herudover har vi rygestop og træning for både kvinder og mænd med kræft. Du kan finde information om rygestop kursus her og læse om Kom til kræfter i det fri her. Yderligere tilbyder vi borgere med forskellige kroniske sygdomme træning udenfor på vores forløb Godt på vej, som du kan læse mere om her.

To spændende foredrag 02.02.18

I et samarbejde mellem AOF, Silkeborg Bibliotekerne, Idræt om dagen og Sundhedshuset præsenteres to spændende foredrag i februar og marts måned. 19. februar fortæller Frederik Lindhardt, søn af den tidligere biskop Jan Lindhardt, om livet med en syg far. Fortællingen handler blandt andet om, hvad Alzheimers gør ved mennesker, men først og fremmest er den om en far og en søn. Du kan læse mere her.

19. marts indtager Julius Mygind scenen med foredraget "Unge og stoffer - vejen ind og ud". Julius foredrag er vedkommende, nærværende og inspirerende for dem, der kæmper eller har kæmpet med et misbrug, for de pårørende, og for alle dem, der har følt sig fristet til at prøve rusmidler. 

Nyt tilbud til pårørende 25.01.18

Hverdagen ændrer sig, når man er nært pårørende til et menneske med langvarig sygdom eller funktionsnedsættelse. På det nye kursus får du inspiration og redskaber til at tackle de problemer og udfordringer, der ofte følger med, når man er pårørende; fx dårlig samvittighed, manglende overskud, følelsen af isolation og samarbejde med social- og sundhedsvæsenet. Læs mere om kurset LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende her.

Årets fuldkornsdag 09.01.18

Årets Fuldkornsdag løber af stablen den 19. januar. I Sundhedshuset vil vi gerne inspirere dig til at spise mad med fuldkorn, du kan derfor finde opskrifter i Sundhedshuset i kampagneperioden. Du kan læse mere om fuldkornskampagnen og hvor langt midtjyderne er fra at spise de 75 gram fuldkorn, som anbefales om dagen her i pressemeddelelsen.

Sundhedshuset deltager i forskning 13.12.2017

Sundhedshuset deltager i forskningsprojektet "Sing a lung "for borgere med KOL. Vi er med til at teste effekten af enten sangtræning eller almindelig fysisk træning. Vi har netop afsluttet et projekthold i 2016 og skal deltage igen i foråret 2017. Så har du KOL og har du lyst til at deltage, så læs mere om vores tilbud Godt på vej her, som du skal henvises til af din læge, hvis du er interesseret.

 

Sundhedshuset markerede FN`s internationale Diabetesdag 14.11.17

Mange mennesker har en uopdaget type 2 diabetes eller er i risiko for at udvikle type 2 diabetes. Diabetes er ikke nødvendigvis en sygdom, man selv kan se eller mærke. Det forhøjede blodsukker kan være årsagen til alvorlige følgesygdomme, som blodprop, nyresvigt og blindhed. Derfor blev der sat fokus på forebyggelse og tidlig opsporing af diabetes. Dagen blev brugt til at tilbyde risikotest, smagsprøver på diabetesvenlig mad, og ideer til træning i det fri. I de to timer, vi havde tilbuddet, kom over 20 mennesker forbi, og fik en god snak. Hvis du ikke nåede forbi, men stadig er interesseret i risikotesten, så kan du gøre det på diabetesforeningens hjemmeside her

Knæk Cancer kom til Silkeborg - og Sundhedshuset var med 29.10.17

Tirsdag d. 24. oktober 2017, var Knæk Cancer forbi Silkeborg. Her deltog Sundhedshuset med bl.a. Naturkræfter.

Nyt tilbud til borgere som skal tage på 24.08.17

Nu har Sundhedshuset et godt tilbud til dig, som har brug for at komme op i vægt. På en workshop får du vejledning og smager på berigede småretter, som I laver sammen. Læs mere om det nye tilbud her

Mens Health Week 12.06.17

Så er Mens Health Week 2017 i gang og hele uge 24. Denne gang med fokus på mænd som fædre. Læs undersøgelse om fædre og sundhed her

Rigtige mænd løbet i Silkeborg 15.05.17

Nu kan alle mænd prøve kræfter med Rigtige Mænd Løbet i Silkeborg. Startskuddet lyder onsdag den 24. maj, kl. 19.00 ved Østre Søbad. Undervejs får mændene testet deres styrke, balance og ikke mindst deres samarbejdsevner. Silkeborg kommune og Firmaidræt Silkeborg står bag, der er tilmelding senest 21. maj  Her hos Sportstiming.

Træn som rigtige mænd i Sjakket 02.03.17

Et nyt træningsfællesskab - Rigtige Mænd Sjakket, er åbnet den 1. marts. Her er fyldt med god værkstedshumor og kammeratlige drillerier, for det skal der til, når kampen for et sundere liv bliver sat ind. Silkeborg Kommune og Firmaidræt Silkeborg er med i projektet og arrangerer desuden Rigtige Mænd Løbet den 24. maj.

Træning for svagtseende og blinde 04.01.17

Nyt hensyntagende motionstilbud i Sundhedshuset. Målgruppen er svagtseende og blinde, både mænd og kvinder. Du skal være +60 år eller førtidspensionist. Du visiteres gennem Synskonsulenterne i Silkeborg Kommune. Læs mere om indhold og find kontaktoplysninger her